Hotellfrukostar!

Vem man än frågar om vad det tycker om hotellfrukostar, så svarar de flesta att de älskar att äta frukost på hotell. Det är till och med den bästa upplevelsen om du frågar mig. Jag älskar frukostar och speciellt stora sådana. Det är dagens viktigaste mål för mig.

De flesta hotell med självaktning serverar bra frukostar med mycket att välja på men det finns också mediokra exempel. I många fall får man vad man betalar för och det är ju inte alla som vill äta på morgonen. De är inte villiga att betala för en stor frukost om allt de tar är en kopp kaffe, vilket man kan förstå.

Den som har bott på billiga hotell runt om i Europa vet att man ibland bara kan få rostat bröd med marmelad, kaffe och kanske någon blaskig juice. Åker man däremot till USA kan man hitta pannkakor, bacon, äggröra, potatisplättar och jag vet inte allt vad de äter till frukost. Den bästa frukosten jag ätit på hotell är i Thailand. Nu var det många år sedan men det var en stor fruktbuffé som såg ut som ett konstverk. De är verkligen skickliga i hela Asien på att få maten att se vacker ut. Dessutom var det färska frukter och bär, inte otäcka konserverade.  Eftersom jag nämnde den godaste tänker jag faktiskt ta upp den tristaste också. Förutom det rostade brödet med marmelad i London, fick jag croissanter med sylt i Paris. Det blev en andra frukost båda gångerna.

De svenska hotellen har allt som oftast mycket bra frukostar och det är inte ofta jag saknat något. Visst har man fått ett och annat grönt ägg eller juice på koncentrat, men det har försvunnit i allt som är bra!